Hoe kun je deadlines wél halen?

Freelance Scrum Master met focus op ontwikkeling

Als gecertificeerd Professional Scrum Master I (PSM I) hecht ik veel waarde aan gefaseerde voortgang. Ik neem graag het voortouw om projecten in Agile werken, online content en strategische communicatie op te starten, te doorlopen en af te ronden. Op het gebied van innovatie en online, en binnen projecten die op dit moment in jouw organisatie spelen. Zo kun je tussentijds toetsen of de inzet wat oplevert. Bel mij gerust om te vragen naar mijn beschikbaarheid als freelance Scrum Master.

Direct contact opnemen

Voordelen van een Scrum Master op de werkvloer

Deadlines worden gehaald

Alle stakeholders zijn betrokken en verbonden

Er wordt draagvlak gecreëerd

Medewerkers pakken hun verantwoordelijkheid dankzij inzicht in eigenaarschap

Er is structuur aangebracht

Processen zijn geoptimaliseerd

Er is aan gestelde doelen of verwachtingen voldaan

Verbindende factor

Mijn aanpak kenmerkt zich door schaalbare acties op basis van een inventarisatie. Het is immers zonde om het wiel opnieuw uit te vinden als informatie al ergens beschikbaar is. Het is meestal een kwestie van inzicht krijgen in de situatie. Zo kan een haalbare planning gestructureerde resultaten neerzetten. Kortom, ik help je om met realistische stappen naar een eindresultaat toe te werken. Ik ben als freelance Scrum Master graag de verbindende factor en maak de vertaalslag van de (interne) klanten en stakeholders naar het Development Team en vice versa. Dit doe ik met de focus op:

  • Mensen en hun onderlinge interacties;
  • Samenwerking met stakeholders, klanten en het team;
  • Werkende software en systemen;
  • Toekomstige ontwikkelingen en de veranderingen die hieruit voortvloeien;
  • Kwaliteit in resultaat en in communicatie.
Synchronicity 2398774 1920 2
Question Mark 2427339 1920

Freelance Scrum Master of projectmanager?

Mijn rol van Scrum Master kan op verschillende manieren ingevuld worden. Zo treed ik ook wel op als projectmanager met ‘Scrum-invloeden’. Ik ben dan het aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het traject. Ik verbind, faciliteer en creëer draagvlak, zodat we samen naar hetzelfde doel werken. Hierbij heb ik veel oog voor de mensen om mij heen; zo vinden we een aanpak van het project die voor iedereen werkt. Ik geloof niet in één ultieme manier van projectmanagement. Welke aanpak het beste past, is helemaal afhankelijk van de context van jouw organisatie, het team waarmee wordt gewerkt, de beschikbare capaciteit en de doelen die zijn gesteld.

Zet mij als projectmanager in tijdens:

Uitrol van acties uit de communicatiestrategie.

Ontwikkeling of optimalisatie van websites.

Inrichting van intranet of andere applicaties.

Uitwerking van functionele eisen.

Formulering van een plan van eisen.

Opzet van contentbeheer.

Dit doe ik in samenwerking met:

Stakeholders;

(Interne) Klanten;

Product Owners;

Development Team;

Marketing- en communicatiemedewerkers;

Web- & reclamebureaus.

Vanuit communicatie naar transitie

Als het startpunt voor het team of de organisatie niet duidelijk is, dan kan ik aanvullend ondersteunen als communicatiestrateeg. Samen maken we een inventarisatie om vervolgens gerichte doelen te stellen. Met behulp van co-creatiesessies zijn alle spelers binnen de organisatie betrokken, zodat zij ook als ambassadeur van de verandering kunnen optreden. Zodra je met communicatie aan de slag gaat, komen onderwerpen zoals de identiteit en proposities van de organisatie – met daarin besloten de meerwaarde – en de doelgroep aan de orde. Een inzicht kan zijn dat er bijgestuurd moet worden; een transitie die invloed heeft op de hele organisatie. Als Scrum Master (PSM I) en communicatiestrateeg breng ik dit in kaart. Zo krijg je iedereen mee in de richting die de organisatie opgaat.

Rocket 2398342 1920
Karen als communicatiestrateeg

Klant aan het woord:

“Karen heeft de kar getrokken in de vernieuwing en optimalisatie van onze website. Ze heeft in samenwerking met de vakafdelingen de menustructuur van de website aangepast en producten herschreven in eenvoudig Nederlands. Zo is er beter overzicht en een betere beleving voor bezoekers. Bovendien is er geen verouderde informatie meer en bestaat de website uit minder pagina’s. We wilden graag dat er met een frisse blik naar onze website en interne werkprocessen gekeken werd. Karen is strategisch sterk, maar ook praktisch. Zij is echt een aanpakker en kan goed met verschillende mensen samenwerken. Naast gedegen kennis van het cms en SEO, heeft zij ook communicatieadviesvaardigheden en kan zij goed schrijven.”

Krista Schoon van Gemeente Langedijk

Lees de casus over Gemeente Langedijk

Ontmoet mijn klanten

Heb jij een MKB en kun je hulp gebruiken bij je online communicatie?

Ik spreek graag de mogelijkheden met je door!