GLS Netherlands

Chantal Tak Fotografie
1 december 2015
HMZ Fashiongroup
1 december 2015
Opdrachtgever:

GLS Netherlands

Ingeschakeld als:

tekstschrijver, projectmanager

Project:

glossy

Website:

Bekijk de website

Terug naar overzicht

GLS Netherlands is onderdeel van de GLS Group, die in Europa en wereldwijd verzendoplossingen aanbiedt. Ter ere van haar vijftienjarig jubileum besloot GLS Netherlands om de medewerkers in het zonnetje te zetten en hen te verrassen met een op maat gemaakt glossy. Deze glossy werd gerealiseerd door het projectteam, bestaande uit een fotograaf, art director, vormgever en de contactpersonen bij GLS Netherlands. Ik was in dit team betrokken als projectmanager en tekstschrijver. Bij aanvang van het project stelde ik de plank (de inhoud van het magazine) en planning op. Vervolgens zag ik toe op een tijdige uitvoering van de afgesproken deadlines en zorgde ik ervoor dat iedereen op het juiste moment van de juiste informatie werd voorzien. Dit was een essentieel onderdeel van de opdracht vanwege de doorlooptijd. Dankzij de korte communicatielijnen kon ik samen met het projectteam snel bijsturen wanneer dat nodig was. Ik stond gedurende het hele project continu in goed contact met alle betrokkenen.

Als tekstschrijver interviewde ik ongeveer vijfentwintig medewerkers en werkte ik artikelen uit naar aanleiding van hun input. Sommige interviews vonden telefonisch plaats. Voor de overige artikelen werd input geleverd door de contactpersonen van GLS, die ik herschreef voor plaatsing. Als projectmanager nam ik met GLS op verschillende momenten de glossy zowel tekstueel als visueel door. De feedback die hieruit naar voren kwam, besprak ik met het projectteam, zodat dit direct kon worden opgepakt. Het resultaat is een mooie bundeling van verhalen van medewerkers in een prachtige glossy, die verspreid is in het GLS-kerstpakket van 2015.

  • Bart Ufkes | Adviseur Marketing & Communicatie
    Karen heeft ons glossy-project uitstekend begeleid. Haar overzicht en stiptheid hebben ervoor gezorgd dat alle deadlines ruim zijn gehaald. Als tekstschrijver is Karen op haar best. Aantrekkelijke verhalen en inspirerende teksten, die uitnodigen tot meer lezen. Heel knap hoe Karen het beste verhaal uit haar onderwerpen haalt.
    Bart Ufkes | Adviseur Marketing & Communicatie
    GLS Netherlands