Agile projectmanagement

Op zoek naar een freelance projectmanager?

Op het gebied van agile werken, online content en marketingcommunicatie neem ik graag het voortouw om projecten op te starten, te doorlopen en af te ronden.
Bel me gerust om te vragen naar mijn beschikbaarheid.

Direct contact opnemen

Mijn aanpak als scrum master (PSM 1)

Als gecertificeerd Professional Scrum Master I (PSM I) hecht ik bijzonder veel waarde aan gefaseerde vooruitgang. Op het gebied van innovatie en online en binnen projecten die op dit moment in jouw bedrijf spelen. Zo kun je tussentijds toetsen of je inzet wat oplevert. Mijn aanpak kenmerkt zich door schaalbare acties op basis van een grondige inventarisatie. Het is immers zonde om het wiel opnieuw uit te vinden als de informatie al ergens beschikbaar is. Doorgaans is het een kwestie van inzicht krijgen in de situatie zodat er op basis van een haalbare planning gestructureerde resultaten neer kunnen worden gezet. In gewoon Nederlands: ik help je in realistische stappen naar een eindresultaat toe te werken. Ik ben dan graag de verbindende factor en maak de vertaalslag van de (interne) klanten en stakeholders naar het Development Team en vice versa. Dit doe ik met de focus op:
 • Mensen en hun onderlinge interacties;
 • Samenwerking met stakeholders, klant en het team;
 • Werkende software en systemen;
 • Toekomstige ontwikkelingen en de veranderingen die hieruit voortvloeien;
 • Kwaliteit in resultaat en in communicatie.

Toegevoegde waarde als projectmanager

Als agile projectmanager ben ik het aanspreekpunt voor alle betrokkenen in het traject. Ik probeer te verbinden, faciliteren en draagvlak te creëren, zodat we samen naar hetzelfde doel kunnen werken. Hierbij heb ik veel oog voor de mensen om mij heen; zo kunnen we een aanpak van het project vinden die voor iedereen werkt. Ik geloof niet in één ultieme manier van agile projectmanagement. Welke aanpak het beste past, is helemaal afhankelijk van de context van jouw organisatie, de beschikbare capaciteit en de doelen die zijn gesteld.

Zet mij als projectmanager bijvoorbeeld in tijdens:

 • Uitrol van acties uit de marketing- of communicatiestrategie.
 • Ontwikkeling of optimalisatie van websites.
 • Inrichting van intranet of andere applicaties.
 • Uitwerking van functionele eisen.
 • Formulering van een plan van eisen.
 • Opzet van contentbeheer.

Dit doe ik in samenwerking met:

 • Stakeholders;
 • (Interne) Klanten;
 • Product Owners;
 • Development Team;
 • Marketing- en communicatiemedewerkers;
 • Web- & reclamebureaus.
 • Jaap Hak | Bedrijfsarts en eigenaar
  Mijn website en strategie waren al jaren oud en ik had een dringende behoefte aan verbetering. Karen heeft mij geholpen om mijn strategie een essentiële koerswijziging te laten ondergaan. Daarnaast heeft zij dit weten te vertalen naar een goede marketingstrategie, met als eerste punt een geheel vernieuwde website waar ik veel positieve reacties en nieuwe klanten door krijg. In de nabije toekomst gaat ze me ondersteunen in gerichte communicatie naar potentiële en bestaande klanten.
  Jaap Hak | Bedrijfsarts en eigenaar
  Attension
 • Marco de Waard | Managing Partner
  Tijdens de sessies met Karen valt op hoe scherp zij is met tekst en hoe snel zij zich de (technische) materie eigen maakt. Het is prettig dat zij meedenkt in het vinden van een passende oplossing voor het publiek dat wij willen aanspreken. Niet onbelangrijk; ze communiceert duidelijk en komt afspraken na.
  Marco de Waard | Managing Partner
  Webuildapps
 • Machiel Kars | Mede-eigenaar
  Karen is professioneel, heeft verstand van zaken en komt altijd met goede ideeën over de brug. Nadat ze samen met een developer onze website heeft ontwikkeld, blogt ze nog steeds voor ons. Ze is hier heel betrouwbaar in!
  Machiel Kars | Mede-eigenaar
  Kars & Stoop Hoveniers
 • Chantal Tak | Eigenaresse
  Ik ben fotograaf en geen tekstschrijver. Ik weet wat ik wil vertellen, maar kan het niet onder woorden brengen. Toen ik mijn website ging vernieuwen en duidelijkheid voor mijn klanten wilde, ben ik op zoek gegaan naar een tekstschrijver. Met Karen klikte het meteen! Ze heeft mijn website voorzien van teksten met daarin alle informatie, die ik aan mijn doelgroep wil vertellen. Omdat alles nu duidelijk is, krijg ik ook alleen nog maar serieuze aanvragen binnen. Een probleem waar ik eerder geen grip op kreeg!
  Chantal Tak | Eigenaresse
  Chantal Tak Fotografie
 • Tim de Kraker | Co-Founder
  We zijn ontzettend blij met Karen haar hulp en inzet. Zij heeft ons geholpen om onze boodschap te professionaliseren, de identiteit duidelijk uiteen te zetten en doet dat ook nog eens op een hele prettige wijze.
  Tim de Kraker | Co-Founder
  BarDoggy

Tijdelijke agile projectmanager of gecertificeerd scrum master gezocht?

Geen probleem. Neem telefonisch contact met mij op om te bespreken waar je precies naar op zoek bent en ik denk graag met je mee over de mogelijkheden.

Bel mij

Tijdelijke agile projectmanager of gecertificeerd scrum master gezocht?

Geen probleem. Neem telefonisch contact met mij op om te bespreken waar je precies naar op zoek bent en ik denk graag met je mee over de mogelijkheden.

Bel mij